Browsed by
Author: oudnereus

In memoriam Rob Bakker

In memoriam Rob Bakker

Met grote droefenis heeft de vereniging vernomen dat ons oud-lid Rob Bakker is overleden.

De heer Bakker kwam in 1963 aan op Nereus en was actief tot en met 1968 als roeier, onder andere in de Oude Vier. Hij was avuncul en lid van Oud-Nereus.

Rob was jeugdroeier geweest bij de Amstel, en kwam in 1963 aan bij Nereus. Hij zat in de eerstejaarsacht onder andere met Kloosterman, en Van de Griek, en ze werden  gecoached door Iwan Vanier. Die acht bestond uit twaalf man die in wisselende opstellingen. Vrijwel alles wonnen waar ze startten. Deze twaalfmans eerste jaarsacht  was een experiment dat niet is nagevolgd; teveel onrust.
In zijn tweede jaar werd een nieuwe acht gevormd,  gecoached door Daan van der Linde en Risto Heymans. Ook een succesvol jaar, met het kampioenschap in de acht en een tweede plaats in de vier-met als hoogtepunten. Met Van de Griek, Den  Besten en Van Maarleveld achter zich haalde hij de finale op de EK in Duisburg. In 1967 zat hij  de oude vier maar werd derde; in de vier-min (zie foto hieronder met Rob op twee) op de EK in Vichy waren darmstoornissen van de ploeg de oorzaak dat ze niets konden presteren.
Zijn poging om Mexico in de vier-zonder te halen mislukte net. Uit de email van Hylke Bakker: “hij memoreerde op zijn sterfbed nog dat hij de spelen van 1968 op een haar na gemist heeft met de 4- met Kloosterman, Griek en Niehe. Deze deceptie leidde echter tot het geluk van zijn leven. Hij ontmoette mijn moeder met wie hij een mooi leven heeft gedeeld”. Al met al heeft Rob een mooie roeicarriere gehad, waar met wat meer geluk zeker meer in had gezeten.
Rob is altijd bij Nereus betrokken geweest,  trouw oudNereid, en hij had jaarlijkse contacten met zijn oude ploeggenoten.

Wij wensen zijn familie, vrienden en de betrokkenen veel sterkte toe.

In memoriam Koert Dingemans

In memoriam Koert Dingemans

Met grote droefenis heeft de vereniging vernomen dat ons oud-lid Koert Dingemans op 13 april 2020 is overleden.

De heer Dingemans kwam in 1958 aan op Nereus en was actief als roeier en daarna als coach. De heer Dingemans heeft zich ingezet voor de vereniging in het bestuur. Hij was avuncul en lid van Oud-Nereus.

Wij wensen zijn familie, vrienden en de betrokkenen veel sterkte toe.

Nereus Magazine

Nereus Magazine

Het Nereus Magazine is weer bij alle Oud Leden bezorgd. In dit magazine is onder andere aandacht voor de wielersport na het roeien, en leest u diverse interviews met jong- en oud Nereïden. Er is geschreven over roeiers die reeds gestopt (Boaz Meylink), en toch weer begonnen zijn (Robert Lücken), de succesvolle Twentse tweeling: Martine en Marike Veldhuis krijgen een aantal pittige dilemma’s voorgelegd en er wordt stilgestaan bij een oude Varsity overwinning. Heeft u het magazine niet ontvangen? Mail dan naar reunisten@nereus.nl

Nereus Wielerpakjes

Nereus Wielerpakjes

Omdat blijkt dat veel Nereïden ook vaak naast de Amstel te vinden zijn, op de fiets welteverstaan, is er binnen de ASR een initiatief gegroeid om een koerstrui en –broek te ontwerpen. U kunt het beschouwen als een collecters-item; het nuttig gebruiken en uitdragen dat u een bordeauxrood hart heeft.

Vanaf heden zijn deze items aan te schaffen, óók voor dames. Bar bistro belle Ami heeft een (grote) helpende hand toegestoken en ook onze hoofdsponsor Kempen heeft besloten een duit in het zakje te doen. In BioRacer (voorziet onder andere Euskatel en de Nederlandse en Belgische bond van hun outfits) is een perfecte leverancier gevonden.

De trui bestaat uit een prachtig ontwerp, waarbij het lycra mouwen betreft: het neusje van de zalm. In de broek bevindt zich een zeer goede zeem waarmee u lachend Odf-Odw Rondje IJsselmeer kunt rijden. Verder is de broek van hoge kwaliteit.

De prijs voor een shirt en broek zal 75 euro bedragen, los kost een shirt shirt 38,50 euro en een broek 46,50 euro. Voor de combi deal moet u bij het afrekenen de kortingscode Nereus2018 gebruiken.

De winkelprijs voor deze kwaliteit van BioRacer is 110+ euro, met behulp van onze sponsoren is de prijs dus zeer gunstig geworden: laat deze kans niet lopen!

De levering zal ergens in augustus zijn, hoe u daarna uw bestelling kunt bemachtigen zal u via de mail kenbaar worden gemaakt. U kunt er ook voor kiezen om het via TNT post bij u thuis te laten bezorgen. Er is, mits genoeg animo, de mogelijkheid tot een tweede bestelling maar u kunt deze pas in september verwachten. De eerste bestelling zal plaatsvinden op woensdag 27 juni. U kunt dus uiterlijk tot dinsdag 26 juni bestellen via de webshop (www.nereus-merchandise.nl).

Dit zijn de eerste artikelen van de nieuw opgerichte Nereus Merchandise BV. Check regelmatig de webshop voor de nieuwste bordeauxrode artikelen!

Varsityboek: ‘Vóór alles het Hoofdnummer’

Varsityboek: ‘Vóór alles het Hoofdnummer’

Op een bijzonder gedenkboek in de maak willen wij u graag attenderen. Sinds april dit jaar is fotograaf Ben Kortman begonnen met de maak van een speciaal gedenkboek over de Varsity. Het boekwerk, dat de titel ‘Vóór alles het Hoofdnummer’ draagt, zal bestaan uit een verzameling portretten en persoonlijke verhalen van na-oorlogse Varsity winnaars. Van de oudst nog levendewinnaar van de race der Oude Vieren van 1946, tot de Oude Vier van Nereus die editie 135 won. Samen met reportage beeld en fotografie over de traditie en historie rondom de wedstrijd, moet dit hoogwaardige koffietafelboek een uniek totaalbeeld geven van deze bijzondere wedstrijd.
De financiering van dit project wordt verwezenlijkt door middel van een crowdfundingsactie, waarbij u een donatie kunt doen vanaf €45,-. In ruil hiervoor krijgt u een eervolle donateursvermelding en ontvangt u bij uitgave als eerste een speciale editie van het boek.
Uw bijdrage kunt u leveren via deze link. Voor een impressie van dit unieke boek verwijzen wij u naar de website: vooralleshethoofdnummer
Nereiden in het verzet

Nereiden in het verzet

Henk van Gelderen centraal staat in een verhaal over het verzet. De Oud Nereid weigerde zich als jood te laten registreren en rolde de illegaliteit in. Henk van Gelderen is lid geweest van Nereus in de periode 1939 tot 1942 waarin hij actief was als stuurman. Het artikel is te vinden via de volgende link

https://www.groene.nl/artikel/ik-sliep-nooit-in-een-pyjama

 

 

In memoriam Erik Endert

In memoriam Erik Endert

Met grote droefenis heeft de vereniging vernomen dat ons oud-lid Erik Endert op 8 mei 2018 onverwachts is overleden.

De heer Endert kwam in 1968 aan op Nereus en was actief als roeier en daarna als coach. Met zowel nationale als internationale blikken heeft hij verdienstelijk voor de A.S.R. Nereus geroeid en gecoacht. De heer Endert heeft zich ingezet voor de vereniging in het bestuur als commissaris algemene zaken en het jaar daarop als quaestor. Tot nu was hij avuncul, lid van verdienste en lid van Oud-Nereus.

Wij wensen zijn familie, vrienden en de betrokkenen veel sterkte toe.

Reunie diner 26 mei

Reunie diner 26 mei

Op zaterdag 26 mei zal een exclusieve reunie plaatsvinden voor alle Nereiden uit de jaren 2000-2010 voorafgaand aan het Oud-Nereusfeest.  We zouden het fantastisch vinden als jullie van de partij zijn! De vindt plaats aan de Amsteldijk, jullie zijn van harte uitgenodigd om 18.30 voor een borrel en om 19.30 zullen we het diner openen. Aanmelden kan door de kosten (45 euro incl. drank) over te maken op NL70ABNA0602243297 onder vermelding van Diner 2000. Voor vragen kan je mailen naar reunisten@nereus.nl. Natuurlijk zijn alle Nereiden uit deze periode van harte welkom, dus trommel gerust al je Nereusvrienden op.

Oud Nereus feest

Oud Nereus feest

OUD-NEREUS FEEST 2018 || OUD VERTROUWD || 26 MEI

Waarde oud-leden, het mag weer. 26 mei gaat het gebeuren; het Oud-Nereus feest zal plaatsvinden op de A.S.R. Ontsnap aan de 9 tot 5 sleur (of later, carrièretijgers dat jullie er zijn), regel een oppas voor kinderen/huisdieren/planten/wederhelften en kom als vanouds op een zwoele voorjaarsavond de dansmoves van toen etaleren.

De avond staat in het teken van de millenials: zij die stiekem ook bang waren voor Y2K en de milleniumwissel op Nereus mee hebben gemaakt. Met het thema ‘OUD VERTROUWD’ mag het duidelijk zijn dat alles weer compleet ingericht zal worden zoals het in de goede oude tijd was en misschien nog wel belangrijker, dat ook de beste hitjes uit de 90’s en 00’s voor u geselecteerd zijn om het dak eraf te laten vliegen. We hopen u allen 26 mei te zien. Wees er bij en maak het mee! Meer informatie is te vinden op facebook