In memoriam Rob Bakker

In memoriam Rob Bakker

Met grote droefenis heeft de vereniging vernomen dat ons oud-lid Rob Bakker is overleden.

De heer Bakker kwam in 1963 aan op Nereus en was actief tot en met 1968 als roeier, onder andere in de Oude Vier. Hij was avuncul en lid van Oud-Nereus.

Rob was jeugdroeier geweest bij de Amstel, en kwam in 1963 aan bij Nereus. Hij zat in de eerstejaarsacht onder andere met Kloosterman, en Van de Griek, en ze werden  gecoached door Iwan Vanier. Die acht bestond uit twaalf man die in wisselende opstellingen. Vrijwel alles wonnen waar ze startten. Deze twaalfmans eerste jaarsacht  was een experiment dat niet is nagevolgd; teveel onrust.
In zijn tweede jaar werd een nieuwe acht gevormd,  gecoached door Daan van der Linde en Risto Heymans. Ook een succesvol jaar, met het kampioenschap in de acht en een tweede plaats in de vier-met als hoogtepunten. Met Van de Griek, Den  Besten en Van Maarleveld achter zich haalde hij de finale op de EK in Duisburg. In 1967 zat hij  de oude vier maar werd derde; in de vier-min (zie foto hieronder met Rob op twee) op de EK in Vichy waren darmstoornissen van de ploeg de oorzaak dat ze niets konden presteren.
Zijn poging om Mexico in de vier-zonder te halen mislukte net. Uit de email van Hylke Bakker: “hij memoreerde op zijn sterfbed nog dat hij de spelen van 1968 op een haar na gemist heeft met de 4- met Kloosterman, Griek en Niehe. Deze deceptie leidde echter tot het geluk van zijn leven. Hij ontmoette mijn moeder met wie hij een mooi leven heeft gedeeld”. Al met al heeft Rob een mooie roeicarriere gehad, waar met wat meer geluk zeker meer in had gezeten.
Rob is altijd bij Nereus betrokken geweest,  trouw oudNereid, en hij had jaarlijkse contacten met zijn oude ploeggenoten.

Wij wensen zijn familie, vrienden en de betrokkenen veel sterkte toe.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *