Periodieke schenking: inkomstenbelasting

Periodieke schenking: inkomstenbelasting

Het is lente en daarmee ook weer tijd voor de inkomstenbelastingaangifte voor het jaar 2017.

 U schenkt Periodiek?

Voor degene onder u die reeds periodiek schenkt: vergeet uw schenking niet te melden bij uw aangifte IB.  De RSIN (voorheen fiscaal nummer) is 3744632. Het transactie nummer treft u in de  omschrijving van de afschrijving.

U schenkt (nog) niet Periodiek

Voor degene onder u die niet via een periodieke schenking doneert: dit is het moment om hiermee te beginnen. Inkomensafhankelijk kunt u tot 52% van uw donatie terug krijgen. NB: er geldt geen minimum bedrag om belastingaftrek te genieten!

Naast dit mooie belastingvoordeel dat een periodieke schenking met zich meebrengt, geeft een dergelijke schenking aan de A.S.R. Nereus een inkomstenzekerheid voor 5 jaar. Voor een vereniging die haar begroting baseert op een Olympische cyclus is dit een heel groot voordeel.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *